ARBEIDSRECHT voor werkgevers

Arbeidsrecht wordt ingewikkelder

Het arbeidsrecht is continu in beweging en verandert steeds. Hoewel de wetgever zegt dat hij het arbeidsrecht eenvoudiger wil maken, wordt het arbeidsrecht in feite steeds ingewikkelder. 

Francisca Boel heeft meer dan 25 jaar ervaring als advocaat/ juriste arbeidsrecht. Het is haar missie cliënten op zo praktisch mogelijke wijze duidelijkheid te geven over de te volgen route. Zij richt zich op oplossingen, zodat een arbeidsrechtelijke kwestie zo min mogelijk tijd, geld en energie kost. 

Francisca Boel adviseert cliënten uit verschillende branches. Zij is onder meer arbeidsrecht jurist van verschillende hotelgroepen en werkt met zorginstellingen en cliënten uit de industriële hoek. 

Zij adviseert cliënten onder meer op de volgende terreinen:

Beëindigingsvergoedingen 

Je onderhandelt over het vertrek van een medewerker en wilt weten of er een beëindigingsvergoeding betaald moet worden en indien ja, hoeveel. 

Cao recht

Je wilt weten welke cao van toepassing is. Je hebt advies nodig over een bepaling in de cao. Of je wilt niet of juist wel onder een bepaalde cao vallen. Hoe regel je dat?

Concurrentiebeding

Je hebt iemand in dienst genomen of wilt iemand in dienst nemen maar de beoogde topper heeft een concurrentiebeding. Of je ex werknemer treedt bij de concurrent in dienst. Wat nu?

Dossiermanagement

Veel bedrijven worstelen met dossiermanagement. Daardoor kunnen bedrijven niet goed schakelen als een situatie met een niet functionerende werknemer uit de hand loopt. Hoe zet je een helder, transparant dossiermanagement op?

Flexibele arbeidsrelaties

Je wilt weten of en hoe flexibele arbeidsrelaties te onderhouden. 

Implementatie nieuwe wetgeving

De wetgeving is gewijzigd. Hoe kun je als bedrijf hier pro actief op inspelen?

Ondernemingsraad

Je wilt weten of voor een bepaald besluit dat je wilt nemen advies of instemming van de Ondernemingsraad nodig is. Je wilt onderzoeken hoe je tot een goede werkrelatie met de Ondernemingsraad komt en welke rechten en plichten daarbij een rol spelen. 

Ontslag bij niet functionerende werknemer

Je wilt afscheid nemen van een niet functionerende werknemer.

Overgang van onderneming

Je wilt weten waar je op moet letten als je een onderneming koopt of verkoopt.

Re-integratie

Je werknemer is ziek. Welke stappen moet je zetten? En wat moet je doen als een werknemer niet wil meewerken aan re-integratie of herstel? 

Reorganisaties

Het gaat niet zo goed met je bedrijf en er is een herstructurering nodig. Je wilt advies over de te nemen stappen.

Statutair bestuurders

Er is een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Je wilt weten ondersteuning, zodat de juiste stappen worden gezet die noodzakelijk zijn om tot een oplossing te komen.

Vaststellingsovereenkomst

Je wilt een vaststellingsovereenkomst laten opstellen als je een regeling einde dienstverband hebt bereikt of je wilt de opgestelde vaststellingsovereenkomst laten checken. 

Kennis maken?

Francisca Boel geeft altijd zelf persoonlijk advies en maakt daarbij steeds weer gebruik van de ervaring die ze heeft.

Francisca Boel werkte met redelijke tarieven. Ze maakt ook prijsafspraken en werkt met verschillende, op maat gesneden abonnementen met daaraan gekoppeld een gereduceerd tarief. 

Je bent welkom haar te bellen of mailen om te kijken of ze iets voor jouw organisatie kan betekenen.

Francisca Boel: meester in arbeidsrecht en meester in privacyrecht met meer dan 25 jaar ervaring. Haar expertise helpt haar een juridisch probleem snel en effectief op te lossen. Ze wil graag je sparring partner en vertrouwenspersoon zijn.